skip to Main Content

Mire jó a peeling?

peeling

Ragyogó arcbőr, finom pórusok, kevés szarkaláb.  A peeling lényegében a bőr elszarusodott rétegeinek vékonyítását jelenti. A kozmetikában ez azt jelenti, hogy valamilyen eszközzel/ anyaggal eltávolítjuk az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről. Vagy mechanikai vagy kémiai úton, persze a mechanikai a gyarkoribb. A bőr ezután sima lesz és élénkebb színt kap, könnyebben szívódnak fel a testápoló szerek hatóanyagai is. Peelingezni só-, cukor-, magőrlemény vagy szintetikus szemcsékkel lehet, melyek általában géles, olajos vagy krémes bázisban vannak. Arcra és testre egyaránt  használhatunk peelinget. Léteznek enzimes peelingek is, amelyek pl. papain enzimmel „oldják le” az elhalt részecskéket, így adva helyett a friss, új bőrfelületnek. Enzimes változattal általában az öregedő vagy az érzékeny bőrt érdemes kezelni, amelynek árthat a „csiszolás”, felsérthetik a dörzsölő részecskék. Az eljárást a bőrgyógyászat és plasztikai sebészet egyaránt alkalmazza, de mi most az otthon is végezhető mechanikus, otthon végezhető peelingezére adunk pár hasznos tanácsot. A peeling számos bőrprobléma kezelésére is kiválóan alkalmazható, így pigmentfoltok és akné, vagy akné-hegek eltávolítására, vagy az eddig nehezen kezelhető stria, csíkolat eltüntetésére. Sokunknak  nem alkalmazható a lézeres technika, mert a bőrük nem megfelelő hozzá, számukra is kitűnő terápiát nyújtanak a peelingek kiegészítő vagy más kozmetológiai beavatkozással együtt.

Mivel egy esztendő alatt bőrünk különféle változásokon megy át – alkalmazkodva az évszakok körforgásához –, hogy makulátlanul sima legyen egész évben, el kell távolítani az elhalt hámsejteket. Ehhez adunk peeling tippeket:peeling-1399401472980_956x500

  1. A bőröd természetes módon megújul , Ha fiatal vagy, akkor ez 25 naponként bekövetkezik, de a 30. életév után a folyamat elkezd lassulni, ami több pigmentációhoz és tompább arcszínhez vezethet.
  2. A bőr hámlasztásának sokféle módja létezik

Legyen az mechanikai, kémiai, elektronikus… mindnek egy a célja: a fiatalabb, ragyogóbb bőrréteget előcsalogatni. Persze, akadnak különbségek.

A mechanikai peelinget, vagyis a bőrradírozást és az otthoni kémiai hámlasztást maximum hetente egy-két alkalommal tanácsos beiktatni.

Mindezek természetesen a felszíni peeling kategóriájába tartoznak, vagyis kizárólag a bőr legfelsőbb hámrétegét távolítják el. Bőrgyógyászati kezelések során végeznek ennél jóval mélyebb peelinget is, amely bőrhibák, pigmentfoltok halványítását veszi célba – a gyógyulási idő ekkor napokban-hetekben mérhető.

  1. Lehengerlő eredmények

A rendszeres és megfelelő hámlasztás finom és sima bőrt eredményez: nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadít meg, de megszünteti a kisebb pigmenthibákat, kiegyenlíti a színkülönbségeket és a ráncokat is simítja.

  1. Okosan válassz bőrradírt, Némely bőrradírban éles szélű szemcsék lehetnek, amelyek kárt okozhatnak a bőrödnek. Hogy megelőzd az effajta sérülést, győződj meg róla, hogy az általad választott arcradír csak gömbölyű szemcséket tartalmaz.
  2. Ne félj a kémiai hámlasztástól, A házi használatra kapható termékek megfelelően gyengédek ahhoz, hogy nyugodtan alkalmazhasd. Ha komolyabb bőrproblémákkal kűzdesz, felétlenül fordulj szakemberhez.
  3. Nagyon is számít a gyantázás

A gyantázás is a hámlasztás egy formája, így, ha az arcod valamely területén gyantázol, akkor kerüld el a hámlasztást a művelet előtt és után is, hogy ne okozz felesleges sérülést a bőrödnek.

  1. Reggel végezd a bőrradírozást, Mivel a bőr éjszaka megújul, a reggeli hámlasztással minden elhalt sejtet eltüntethetsz róla.
  2. Legyél gyengéd a bőrödhöz

Ne dörzsöld az arcod túl gyakran, ám amikor mégis ezt teszed, akkor is csak finoman. Ha túl gyakran és túl erősen csinálod, azzal több bajt okozol, mint hasznot.

  1. A zsíros bőrt sem kell gyakrabban peelingezni

Ha pattanásokkal és zsíros bőrrel küzdesz, akkor is csak hetente egyszer vagy kétszer alkalmazz peelinget. Ha túl sokat mosod a bőröd, attól nem tűnnek majd el a pöttyök, sem az olajosság, leginkább az ellenkezője történhet, vagyis csak súlyosbítasz a problémán. Ha túl sokat hámlasztasz, azzal ugyanezt teszed.

  1. Ne felejtsd eltávolítani a sminket

Az arcradír nem arra szolgál, hogy leszedje a minked. Ezt előtte a megfelelő lemosóval kell megtenned – ha tiszta arcra viszed fel a hámlasztót, sokkal mélyebben tud hatni és hatékonyabban tisztítani.

El-Baraka bőrradírok tápláló pakolásként is működnek, 10-15 percig hagyjuk hatni az arcon.
A radírok használatával a bőr újra szabadon tud lélegezni és regenerálódni, ezért javasoljuk, hogy az El-Baraka szappan, mindennapos használata mellett, hetente használja a bőrtípusának megfelelő pillinget is. Keresd a webáruházunkban organikus arc-és testradírjainkat .

pilling-2

 

 

Forrás: fittpercek.hu

Back To Top