skip to Main Content

mix-sun-olaj

Az ősi egyiptomiak a sivatagi erős napsugárzás ellen hatásosan védték bőrüket. A kutatók számos erőfeszítést tettek már és próbáltak biztonságosabb ultraviola sugárzás elleni védelmet kifejleszteni, melynek során az ősi papiruszt(Ebers) és sírfeliratok tanulmányozását is felhasználták. Azt próbálták megfejteni, hogyan védték bőrüket az ősi egyiptomiak a napsugárzás ellen.

A magas faktorszámú napozó szerek, valójában nem óvnak meg sem a leégés, sem pedig a nap káros sugarai ellen, csak késleltetik ezek hatását, viszont a természetes anyagok nem így működnek. Kisebb a faktorszámuk, de nem lehet velük könnyen leégni mert csak a káros sugarakat szűrik, és a jótékony D-vitamin képző, kalcium beépítő, barnító sugarakat nem. Ezek a sugarak nyújtják a legjobb védelmet a bőrnek azáltal, hogy engednek égés nélkül barnulni.

Miért kenjünk vegyi anyagokat a testünkre, ha lehetséges természetes napozószereket is használni azok helyett?

Az El-Baraka Tanning Oil, hatóanyagaival intenzív, vitalitással feltöltő, bőrfiatalító, barnulást elősegítő olaj, mely napozás előtt, közben és után táplálja , védi, valamint kondicionálja a bőrt.

Az olaj minden bőrtípusra-és szoláriumozáshoz is ajánlott!

A tökéletes barnulás érdekében, az olajat a teljes testre egyenletesen, vékony rétegben vigyük fel szoláriumozás, napozás előtt.

Az összetevők 100%-ban természetes eredetűek, hidegen sajtolt magolajok, melyek ökológiai gazdaságból származnak, NEM tartalmaznak mesterséges illat és színezőanyagokat, valamint egyéb más olyan összetevőt, melyek irritálhatják a bőrt !!!

Összetevők:

  • Kókuszolaj,
  • Répaolaj,
  • Jojoba olaj,
  • Feketekömény-olaj
  • Dió és Tökmagolaj

Kókuszolaj: A kókuszolajat ősidők óta használják hatékony fényvédőként az afrikai országokban. A kókuszolaj hűsítő hatású , tele van magnéziummal, kálciummal, cinkkel, vassal és laurinsavval. 30%-al kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. A kókuszolaj, SPF 4, de mind az UVA, mind pedig az UVB sugárzás ellen véd. A kókuszolaj nem blokkolja 100%-ban az UVB sugarakat , csak a kb.a 90%-át, de szükség is van rájuk ahhoz, hogy a szervezet meg tudja termelni a saját D-vitaminját a bőrön keresztül, melynek rákvédő hatása is van.

Használatakor nem égünk le, hanem egyenletes barnulunk, miközben az olaj értékes tápanyagokhoz juttatja a bőrt.

Répaolaj: A sárgarépaolaj kitűnő bétakarotin-forrás. Elősegíti az egyenletes barnulást, felkészíti a bőrt a napozásra, segíti a regenerálódását napozás után, valamint nem utolsó sorban tartós barnaságot eredményez.

Jojoba olaj: Napolaj összetevőként a bőr természetes testápolója, valamint speciális összetevőivel és gazdag vitamintartalmával regeneráló és gyulladásgátló hatása van. SPF értéke 4.

Feketekömény-olaj: Csodálatos fényvédő és regeneráló hatása van, használatakor puhává válik tőle a bőrünk és erős gyulladáscsökkentő hatása is van.

Dióolaj: Magas B-vitamin, E-vitamin tartalommal rendelkezik, valamint Omega-3 zsírsavban is gazdag. Bronzosító hatása van, tökéletesen védi a bőrt, késlelteti az öregedési folyamatokat és megfelelő védelmet biztosít a leégés ellen, valamint vízállóvá teszi a bőrünket.

Tökmagolaj: Kiváló bőrregeneráló hatása van, a bőr számára fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, tartalmaz igen magas koncentrációban. A tökmagolajban megtalálható létfontóságú vitaminok: A-vitamin, E-vitamin, B-vitamin, tiamin, riboflavin, niacin, kalcium, vas és foszfor. Továbbá fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, például magnéziumot, mangánt, cinket, káliumot és rezet.

A napozásra minden esetben már időben elő kell készíteni a szervezetünket és a bőrt. Ajánlatos már tavasszal elkezdeni egy méregtelenítő kúrával, így biztosíthatjuk a tápanyagok hatékony felszívódását szervezetünkben. (Különös tekintettel a májra, hisz az a szervezetünk szűrőrendszere).

Kezdjünk el Béta-karotint is fogyasztani, amely a fényvédelmünket is erősíti, valamint ezáltal elősegíti a hatékony, egyenletes és leégésmentes barnulást.

Fokozatosan szoktassuk bőrünket a napozáshoz.

Már otthon kenjük be magunkat az olajjal, ne csak akkor mikor már megkezdtük a napozást.

A délidőben való napozást feltétlenül kerüljük, inkább legyünk ilyenkor árnyékban.

Fogyasszunk sok folyadékot!

Napozás után feltétlenül használjunk bőrnyugtató termékeket, pl: aloe vera gél és ezt kombinálhatjuk pár csepp jojoba vagy kókuszolajjal is melyek megnyugtatják bőrünket gyulladáscsökkentő hatásuk révén és megfelelő hidratáltságot biztosítanak.

mix-sun-olaj-2

CPNP Reference: 2296805

Forrás:

  • antalvali.com
Back To Top