skip to Main Content

natural-szappanok

Szappan történelem

A szappan keletkezésének pontos ideje az emberiség történetében a mai napig rejtély, de különböző célokra, formában már évezredekkel ezelőtt is használták. A legrégebbi időkben nem tisztálkodásra, hanem bőrök kikészítésére, cserzésére használták azokat. Itt is az Ebers-féle egyiptomi papirusztekercsek adatai adnak információt, mely alapján az egyiptomiak a mumifikáláshoz használták az olajokat és zsírok lúgos sóit. Ezeknek a szappantartalmú anyagoknak gyógyító hatást is tulajdonítottak, és illóolajokkal tették kellemesebbekké, melyeket virágokból sajtoltak ki. Egyiptom területén a szappangyártás szempontjából nagy lehetőséget jelentett a sivatagban nagy mennyiségben található sziksó(szóda).

I.sz.700-ban az arabok megalkották az első szilárd szappant, melynek alapanyaga olivaolaj volt és majd csak ezután kezdett igazán elterjedni a szappankészítési technika, mely Aleppótól jutott el Spanyolországba és Nyugat-Európába. A szappan nagyon értékes kereskedelmi árunak számított akkoriban.

A késő középkorban viszont igen csak nehéz helyzetbe kerültek a szappanfőzők, (a pestis terjedésének idején) és egészen a 18.századig az orvosok is azon a véleményen voltak, hogy a víz és a levegő ártalmas a testnek, s ezek kártékony hatásától csak a ruházat és a púder véd meg. Csak a 19.században változott meg ez a vélekedés és nőtt meg újra a szappan iránti kereslet.

Miért jó a naturál szappan?

Környezetünk túlságosan szennyezett és a víz önmagában nem nyújt megfelelő higiéniát, tisztítást. A natural szappan, mint enyhe peeling (bőrradír) is működik, a zsíros piszoktól és az elszarusodott hámsejtektől is megszabadítja a bőrt, s így az üdébbé, frissebbé válik.

A nem megfelelő,helytelen bőrápolás következtében bőrünk szarurétege megvastagszik, ami, élettelen, száraz érzést kelt. Leszigeteli, elzárja a bőr pórusait, így az nem tud kifelé megtisztulni és nem tudja az ápolószereket sem felszívni.
Az El-Baraka saját készítésű szappanjai megfelelően tisztítják, felpuhítják a bőrt, így az nem vastagszik el, képes az öntisztulásra és más  tápláló készítmények előtt szabaddá teszi az utat. Mindennapos használatra ajánljuk az El-Baraka szappanokat arcra és testre egyaránt, melyeket kiegészíthetünk heti  1-2 alkalommal az El-Baraka Bőrradírokkal, hogy a szépségápolás hatékonyabb legyen.

Szappanok:

 • Feketekömény szappan: Minden bőrtípusra javasolt, de különösen aknés, – ekcémás, -psoriasisra (pikkelysömör) hajlamos, -gyulladt, -rosaceás, zsíros bőrre
  Érzékeny vagy allergiára hajlamos bőrre is ajánlott. Gyulladáscsökkentő, gombaölő, nyugtató, antiszeptikus, összehúzó hatása van. Enyhíti az ekcéma és pikkelysömör viszkető, égő érzését. Javítja a petyhüdt, öregedő bőr állagát, enyhíti a ráncosodást, bőrkondicionáló.
 • Jojoba szappan: Minden bőrtípusra ajánlott
  Szabályozza és egyensúlyban tartja a bőr nedvességtartalmát,- faggyútermelését és helyreállítja természetes rugalmasságát. Ekcémás panaszokra, pattanásos bőrre, gyulladt, aknés bőrre is kiváló. Táplálja, ápolja, hidratálja a bőrt.
 • Lupine/Csillagfürt szappan: Minden bőrtípusra ajánlott
  Regenerálja a bőrt, fokozza a sejtmegújulást, kisimítja a ráncokat, valamint rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban
 • Majoranna szappan: Normalizálja a faggyúmirigyek működését,bakteriosztatikus, összehúzó,élénkítő hatású
 • Kókusz szappanKülönösen értékes natúr szappan,mely 100%Kókuszolajból készült Elsősorban száraz bőrre ajánlott. Hidratálja,táplálja és selymessé teszi a bőrt. Bőrfertőzések ellen használatos,antibakteriális,gombaölő tulajdonságai miatt.Szeplőkre,napégésre,ráncok ellen is kitűnő.

Használatuk:

Mindennapos arcmosáshoz és fürdéshez használjuk, néhány perces hatóidő után mossuk csak le. Használjuk naponta 2 alkalommal, reggel és este . Így bőrünk folyamatosan friss és egészséges lesz.

Tárolása során védjük a közvetlen napfénytől szappanunkat, hogy illata és színe tartósan megmaradhasson.

Az El-Baraka szappanok három fő összetevője:

 • Növényi olajok, tömörített-préselt magok(a szappanok legfontosabb összetevői),melyek 100%-ban ökotermesztésből származnak!
 • Nátrium-Hydroxid, más néven nátronlúg/zsírszóda: A savak semlegesítéséhez egy alkalikus segédanyag. A hagyományos, természetes szappanfőzés segédanyaga, elszappanosító.
 • Folyadék, (desztillált víz és gyógynövényfőzetek) ezekben oldjuk fel a nátronlúgot.

Az El-Baraka szappanokban semmiféle káros anyag nincsen!

A termékek 100%-ban természetes eredetűek, melyek ökológiai gazdaságból származnak, NEM tartalmaznak mesterséges illat-és színezőanyagokat,valamint egyéb más olyan összetevőt, melyek irritálhatják a bőrt !!!

Kiszerelés: 90g

A természetesség mindig a legjobb! A természet nyújtotta csodákat-ajándékokat sosem fogja tudni felülmúlni semmilyen mesterséges anyag .

Back To Top