skip to Main Content

mix-hajolajA fodrászat gyökereit is az ókorban kell keresnünk és a legfontosabb állomásunk itt is Egyiptom. Történelmi feljegyzések és kőbe vésett emlékek is bizonyítják, hogy a Nílus mentén élő népeknek igen csak fontos volt a kinézetük, nagy hangsúlyt fektettek külsejükre, megjelenésükre. I.e 5000 körül az apródfrizura majd a hosszú loknikba rendezett hajkorona volt a divatos, melynek ápolására igen csak nagy hangsújt fektettek már akkoriban is. A hajápolás viszont Kleopátra idejében élte fénykorát, hiszen a fodrász volt az egyik legfontosabb háziszolga.

Az Ezeregyéjszaka meséi-ben szintén olvashatunk a hajápolásról: az illatszerárus történetében, mely beszámol arról, hogy a hajukat rózsavízzel kevert mézes olajok balzsamával kenték . A Korán kötelességnek tartotta a tisztálkodást és az illatosított olajok használatát.

Az egyiptomiak hajápolási praktikáikat később a görögök, majd a rómaiak is átvették, valamint Kleopátra idejében kezdték el exportálni az egyiptomiak híres olajaikat a görög-római birodalomba, melyek akkoriban a drágakövekkel voltak egyenértékűek.

Később az arab térhódítás idején, mikor elfoglalták egyiptomot, az arab hóditók kezdték exportálni –e drága olajokat,az Arab-Biradolomtól kezdve, egészen Indiáig és így váltak világhírűvé az egyiptomiak natural olajai.

Az egyiptomi, arab,és indiai nőknek van egy iszonyúan hatékony természetes csodaszerük a hajnövesztésre, hajhullás, hajtöredezettség ellen. Akik ezt alkalmazzák, azoknak igazán hosszú, egészséges és gyönyörű a hajuk.

A hajápoló olaj mix a hajat egészségessé, dússá, rugalmassá, selymesen puhává varázsolja. A készítmény erősíti, táplálja és regenerálja a hajhagymákat.

100%-ban természetes balzsam a hajnak !!!

Regeneráló-tápláló hatását több, gondosan összeválogatott 100%-ban természetes olajok biztosítják:

 • Kókuszolaj,
 • Jojoba,
 • Mandula,
 • Olivaolaj,
 • Feketeköménymag-olaj
 • Rukolaolaj

Mentes bárminemű szintetikától, sem kémiai, sem állati eredetű összetevőket NEM TARTALMAZ !

 1. Kókuszolaj:

A kókuszolaj táplálja a hajat, mivel 92% zsírt tartalmaz és gazdag tápanyagokban.

 • Fényesebbé teszi a fakó és élettelen, különösen a száraz és kezelhetetlen hajat.
 • Népszerű mélykondicionáló olaj. Rendszeresen használva táplálja a fejbőrt és pótolja a haj tápanyagtartalmát.
 • Akiknek száraz a fejbőrük, mindenképp használjanak kókuszolajat, mert hidratálja a fejbőrt, távol tartja a szárazságot és a viszketést, így tiszta fejbőrt és egészséges hajat biztosít.
 1. Jojoba:

A jojoba olajjal rendkívül hatékonyan kezelhető a száraz és károsodott haj, valamint az olyan hajproblémák, mint a hajhullás, korpásodás és zsíros haj.

 • A jojoba olaj természetes módon egyensúlyba hozza, regenerálja a hajat.
 • Az olaj minden hajtípusra használható, különösen ajánlott a száraz, károsodott,töredezett hajra
 • Az olaj nem zsíros állagú, felépítésben nagyon hasonlít az emberi faggyúhoz.
 • Az olaj segít abban, hogy a haj könnyen kifésülhető legyen.
 • A jojoba olajtól a haj hidratált marad és megtartja a hosszúságát.
 1. Mandulaolaj:

A mandulaolaj olyan  tápanyagokat tartalmaz, mint a többszörösen-telítetlen és az egyszeresen telített-zsírsavak, valamint A-, D-, B1-, B2- és B6-vitamint. Ezek a tápanyagok a hajszálakba épülnek be,így egészségessé és gyönyörűvé varázsolják a hajat. A zsírsavak és zsírok keveredése erősíti, puhítja és táplálja a hajat.

 • Serkenti a hajnövekedést és megállítja a hajhullást
 • Kezelhetővé teszi a göndör hajat
 • Korpásodást is megszünteti
 • Puha,-selymes, hidratált hajat biztosít
 1. Olivaolaj:

Az olivaolaj Egyiptomban mindennapos kozmetikum volt, vitaminokban gazdag (E-, A-, Kvitamin), ásványi anyag (vas, kalcium, magnézium, kálium és aminosavak) és proteintartalma,biztosítja a haj tökéletes hidratáltságát,így egészséges és erős lesz tőle.

 1. Feketeköménymag-olaj:

A feketekömény olaj olyan ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a hajhullást, valamint egészséges marad tőlük a haj.

 1. Rukolaolaj:

Vitamin- és ásványianyag-tartalma rendkívül magas, megtalálható benne az A-, B2-, B5-, C és K-vitamin, valamint a kalcium, kálium, vas, magnézium, foszfor és szilícium is.
Megállítja a hajhullást és stimulálja a hajnövekedést.

Használhatjuk pakolásként:

Száraz hajra és a fejbőrre vigyük fel az olajat és masszírozzuk jól bele, ezzel fokozzuk a fejbőr vérkeringését, segíti eltávolítani a méreg anyagokat , így a hajhagymák levegőhöz, tápanyaghoz jutnak. Majd befedjük a fejünket egy fürdősapkával úgy , hogy a fejbőr melege a műanyag sapkán belül maradjon, majd becsavarjuk egy gőzölgő törölközővel. A haj így magába szívja az olajban lévő hatóanyagokat. 45-60perc elteltével mossuk meg hajunkat jó alaposan, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat.

Kúraszerű használata javasolt 5-6 hétig legalább, heti 1-2 alkalommal, mely során az olaj serkenti a hajnövekedést, erősíti a hajszálakat !

Használhatjuk önmagában is:

Cseppentsünk pár cseppet tenyerünkbe és masszírozzuk be a hajunkba,-fejbőrünkbe, majd 5-10 perc eltelte után öblítsük le alaposan.

A termék 100%-ban természetes eredetű,hidegen sajtolt magolajok kombinációja, melyek ökológiai gazdaságból származnak. NEM tartalmaz mesterséges illat-és színezőanyagokat,valamint egyéb más olyan összetevőt, melyek irritálhatják a bőrt !!!

CPNP Reference: 2296803

Back To Top