skip to Main Content

BARAKA CASTOR OLAJ – A PIHE-PUHA BABATALPAKÉRT

Nyakunkon a szandálos, papucsban szaladgálós nyári idő. Elárulom, hogyan segítheted sarkad és talpad épségét, hogy szívesen is viseld ezeket a lábbeliket!

Nem csupán esztétikai probléma

A szép járás harmóniáját, a makulátlan megjelenést megzavarhatják a bőrkeményedések, melyek általában a nyomásnak, dörzsölésnek kitett területeken jelennek meg. De az erős szaruréteg megvastagodás nem csak esztétikai probléma, mivel az ebből adódó berepedezések nem csupán fájdalmasak lehetnek, de a hámsérüléseken keresztül baktériumok is kerülhetnek a szervezetbe, amelyek gyulladást, vagy súlyos betegségeket is okozhatnak.

A bőrkeményedés nem más, mint a bőr szarurétegének megvastagodása. Ott alakul ki, ahol a bőr terhelésnek, nyomásnak, dörzsölésnek van kitéve, így leggyakrabban a talpon, vagy a tenyéren.

A túlsúly, a rossz cipőválasztás hozzájárul ezekhez a lábproblémákhoz. A bőrkeményedés legtöbbször ártalmatlan jelenség, de okozhat komoly problémákat is.

Ha ez az élettelen bőr megvastagszik, könnyen berepedezik, ami egyrészt fájdalmas lehet, másrészt ezek a rések kórokozók (pl. orbánc) táptalajai lehetnek, fájdalmas gyulladást eredményezve. Ezt az organikus Castor oil ( Ricinus olaj ) könnyen akadályozza meg.ricinus

HOGYAN HASZNÁLD ?

Esténként a talpad, a sarkad és a lábujjakat. Legjobb, ha ezután pamutzoknit húzol és élvezed a kényeztető pihenést és a reggeli pihe-puha ébredést.

Ha komoly bőrkeményedéssel küzdesz, ezt a rutint kövesd: áztasd be jól lábaid, majd habkővel reszeld le az elszarusodott réteget. Ezután használd az olajunk. Rövid időn belül azt fogod észrevenni, most már nincs is szükség reszelőkre, habkőre, elegendő minden este használni az olajunkat.

Tipp: a balzsamot használhatod a könyököd ápolására vagy más extra száraz bőrterületre is

 Mit kell tudni a cukorbetegségről és a bőrkeményedésről?

A bőrkeményedés nagy problémát jelenthet a cukorbetegek számára, náluk különösen fontos a bőr rendszeres ápolása, puhítása, a bőr szárazságának megelőzése.
száraz bőrön, nyomásnak kitett területeken könnyen alakulnak ki apró hámsérülések, melyek a cukorbetegek rossz sebgyógyulása miatt veszélyes sebek kialakulását okozhatják. A bőrkeményedés kezelésére ilyen betegeknél tilos éles eszközök használata, csak a habkő jöhet számításba. Az olaj mindennapos használata segít megakadályozni a cukorbetegek bőrszárazságát is.

 Mire érdemes odafigyelni  nyáron?

Talpunk, lábfejünk egészsége érdekében, a nyáron gyakori lábgomba elkerülése végett a következőket javaslom (lehet ezek evidensnek tűnnek, de mégis hajlamosak lehetünk figyelmen kívül hagyni):

  • a strandon nem csak a zuhanyzóban, de a betonon se járkáljunk mezítláb,
  • a homokos partokon ne lépkedjünk egymás lábnyomába,
  • lábfejünket és talpunkat tisztítsuk nyáron feketekömény szappannal Naturál szappanok,
  • mindig alaposan töröljük szárazra a lábujjközöket is, 
  • ha viszketést, finom hámlást észlelünk kezdjük el a gomba ellenes kezelést minél előbb, mert így kezdeti stádiumban elkapva 2-3 hét alatt rendbe jöhet.
  • Ha tehetjük kerüljük a zárt, műbőr cipők használatát, ha nem, akkor használjunk izzadságmegkötő gyógyszertári hintőport,
  • végül ne járkáljunk mezítláb a szállodai padlószőnyegen se! 
Back To Top