skip to Main Content
AKCIÓ

Frankincense olaj

32 690 Ft 17 490 Ft

A legértékesebb az ősi olajok között, a tömjén rendkívül sokrétű felhasználása és tulajdonsága miatt.

  • Segítséget nyújthat a bőrhibák megjelenésének csökkentésében és frissíti a bőrt
  • 1-2 csepp támogatja az egészséges sejtműködést
  • Talpon használva elősegíti a pihenést és támogatja az érzelmi egyensúlyt
  • Nyugtató és szépítő tulajdonságai a bőrt megfiatalítják és csökkentik a bőrhibák megjelenését
  • Amikor belélegezzük a tömjén elősegíti a béke, a relaxáltság, az elégedettség és az általános nyugodt érzést
  • Jasminnal és, vagy borsmentával alkalmazva a tarkón és a homlokon elősegíthetünk egy pihentető érzést
    • Használd hordozóolajjal vagy a kedvenc arcápolókrémmel a szebb, ragyogóbb arcbőrért
    • Aromás és bőrfelületi kezelése segítheti a hangulatot és a tudatállapot
  • Sérülésekre,
  • fájdalomcsillapításra,
  • immunerősítésre,
  • antidepresszánsként, idegnyugtatóként használják.
  • Köhögéscsillapító, köptető,
  • gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.
  • A belőle készített füstölőt vallási rituálékban, imádkozások, meditáció során alkalmazzák.

A tömjénolaj gátolhatja a kulcsfontosságú gyulladásos molekulák képződését, amelyek olyan állapotokhoz kapcsolódnak, mint az ízületi gyulladás, és hasznos lehet a porcszövet lebomlásának megelőzésében. Kimutatták, hogy ez jelentősen csökkenti a gyulladás mértékét, és természetes kezelési lehetőséggé teszi az izmokat, az ízületeket és az inakat érintő fájdalommal járó állapotok kezelésére.

Botanikai név: Boswellia Sacra

Előállítás módja: gőzlepárlással, a kéregből nyert gyantából
Megjelenési forma: tiszta, barnás színű folyadék
Jellemzők: balzsamos, édes-fűszeres illat, keleties jegyekben gazdag aroma

Márka: Nefertiti for Natural Oils and Herbs Egypt
Származási ország: Közel-Kelet

Összetevők (INCI): 100% boswellia sacra

CPNP Reference: 3589942

Kiszereles: 50ml

Csak 5 maradt készleten

Category:

Leírás

Aranyat, tömjént és mirhát vittek a Napkeleti bölcsek a kis Jézusnak a bibliai történet szerint. A mesés kelet növényei igazi luxuscikknek számítottak akkoriban, amelyek nem csupán a különböző vallásos szertartások elengedhetetlen kellékei, hanem gyógyhatású készítmények alapanyai is voltak, sőt, azok a mai napig.

A tömjén áttetsző, gömbölyded darabokból áll, amelyek sárgás vagy vörösesbarna színűek lehetnek. Illatát viszonylag magas, öt-tíz százalékos illóolaj-tartalmának köszönheti. A tömjén az emberiség egyik legősibb kereskedelmi és luxuscikke volt, nem véletlen, hogy a bölcsek értékes ajándékai között szerepelt. Már az ókori egyiptomiak és főniciaiak Kr. e. 18. században is ismerték és vallási szertartásaikon füstölőszerként használták meditatív és spirituális képességeik kiterjesztésére. A tömjénégetés a ma is élő vallások közül a hinduk, a buddhisták, a sintoisták és a zsidók szertartásainak is része

A tömjént egy kis bokros fa, (Boswellia sacra) , gyantája szolgálja, amely Arábia és Kelet Afrika száraz területein nő. Vízgőzös desztillációval nyerik fanyar, szúrós illatú illóolaját.
Az egyik legértékesebb olaj, mely egyre keresettebb széleskörű felhasználási lehetősége miatt. Többek között pihentető, immunrendszer támogató és hangulat javító hatása is van.
Több ezer éve használják a tömjént vallási szertartásokon: ezzel tisztították meg a környezetüket és tartották távol a démonokat, illetve az égetésével az isteneknek tetsző módon mondtak köszönetet.

A legértékesebb az ősi olajok között, a tömjén rendkívül sokrétű felhasználása és tulajdonsága miatt.

  • Segítséget nyújthat a bőrhibák megjelenésének csökkentésében és frissíti a bőrt
  • 1-2 csepp támogatja az egészséges sejtműködést
  • Talpon használva elősegíti a pihenést és támogatja az érzelmi egyensúlyt
  • Nyugtató és szépítő tulajdonságai a bőrt megfiatalítják és csökkentik a bőrhibák megjelenését
  • Amikor belélegezzük a tömjén elősegíti a béke, a relaxáltság, az elégedettség és az általános nyugodt érzést
  • Jasminnal és, vagy borsmentával alkalmazva a tarkón és a homlokon elősegíthetünk egy pihentető érzést
    • Használd hordozóolajjal vagy a kedvenc arcápolókrémmel a szebb, ragyogóbb arcbőrért
    • Aromás és bőrfelületi kezelése segítheti a hangulatot és a tudatállapot
    • A tömjénolaj gátolhatja a kulcsfontosságú gyulladásos molekulák képződését, amelyek olyan állapotokhoz kapcsolódnak, mint az ízületi gyulladás, és hasznos lehet a porcszövet lebomlásának megelőzésében. Kimutatták, hogy ez jelentősen csökkenti a gyulladás mértékét, és természetes kezelési lehetőséggé teszi az izmokat, az ízületeket és az inakat érintő fájdalommal járó állapotok kezelésére.

    Használata:

    • Párologtatás: Használjunk 3-4 cseppet a kedvenc párologtatónkban.
    • Külsőleg: Masszázshoz 5 cseppet keverj össze 10 ml hordozóolajjal. Fürdéshez 5 cseppet keverj össze 5 ml hordozóolajjal. Illatosításhoz 1 cseppet keverj 10 csepp hordozóolajhoz.
    • Csak külsőleg használd!

    Figyelmeztetés!

    • Lehetséges bőrérzékenység.
    • Tartsd távol a gyermekektől!
    • Várandósság, ápolás vagy orvosi ellátás alatt állsz, konzultálj orvosoddal!
    • Kerüld a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést!
    • Kerüld a napfényt és az UV sugárzást a felhasználást követő 12 órán át!

     

További információk

Tömeg 0.115 kg
kiszerelés

50ml

Back To Top