skip to Main Content

Jojobaolaj-Simmondsia chinensis

3 990 Ft5 990 Ft

Nem igazán pontos a megnevezés, mikor olajként emlegetjük a jojobát, hisz a valósában folyékony viasz állagú ( viasz észter) , mely zsíros anyag és nagyon hasonló a szerkezete az emberi sebumhoz (faggyú). Emiatt könnyen felszívódik és nem okoz allergiás reakciót.

Az aranysárga színű, szinte szagtalan jojoba „olajat” az örökzöld cserje dió szerű magjából nyerik , hideg sajtolás útján.  A jojoba sokoldalúsága miatt igen népszerű összetevője a kozmetikai, valamint bőr és hajápolási termékeknek.

A 100%-ig tiszta organikus jojobaolaj hatásai:

– Gyulladásgátló
– Hidratál
– Ránctalanít
– Tonizál
– Pattanások ellen,
– Hajápolás

– és ez még nem minden! Az jojobaolaj nagyon sok kozmetikai problémára hatásos szer. http://elbarakanaturaloil.hu/jojoba-olaj/

CPNP Reference: 2182573

Törlés
SKU: N/A Category:

Leírás

Különlegessége abban rejlik, hogy  nagy mennyiségben találhatunk benne telítetlen zsírsavakat, vitaminokat (főként E-vitamint), ásványi anyagokat és észtereket, amelyek összetételükben  az emberi faggyúhoz hasonlíthatók. A legtöbb növényi olajtól eltérően a jojoba nem tartalmaz triglicerideket, így nem is avasodik, tehát masszázsolajokhoz ideálisan alkalmazható bázisolajként. Antiallergén, bármely bőrtípus javára válik, de használata különösen javasolt aknés bőr esetében. Jelentősnek mondható antibakteriális hatása is. Segít megőrizni és védeni a haj szerkezetét, ezért hajápoló termékek gyakori összetevője. Növeli a bőr rugalmasságát, az arcbőr ápolására is alkalmazható.

A jojoba előnyei : A jojobaolaj antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a bakteriális, virális bőrbetegségek gyógyítását, kezelését. Így az arc rendszeresen jojobaolajjal való átkenésével megszüntethetjük az aknét, az ekcémát, a pikkelysömört és az ezek okozta sebeket, bőrpírt és hegeket. Rendszeresen használva a jojobaolaj még a ráncok mélységét is csökkenti, tisztítja az eltömődött pórusokat és visszaállítja a bőr természetes pH egyensúlyát. Hasznos és természetes kenőcse a száraz bőrnek, a jojobaolaj ezenfelül a kisebb vágások, zúzódások és sebek kezelésére is kiválóan alkalmas.

Az olaj titka: Bőrön alkalmazva csodálatos képessége a faggyú mennyiségének szabályozása. Így a szervezet nem képez túl sokat vagy túl keveset.
Lehetséges, hogy szervezetünk a jojobaolaj jelenlétére úgy reagál, hogy saját faggyú termelését a szükségesnek megfelelően magasabbra vagy alacsonyabbra állítja.

További információk

Tömeg N/A
kiszerelés

1000ml, 150ml, 60ml

Back To Top