skip to Main Content

Ylang-ylang

22 220 Ft

Ylang Ylang olaj előnyei
Az ilang-ilang olajat széles körben használják az illatszeriparban és az aromaterápiás iparban. Az aromaterápiában az illatot a feszültség és a stressz oldására, valamint a pozitív hangulat megteremtésére használják. Depresszióra, apátiára, fokozott idegességre javallt. Segít csökkenteni a magas vérnyomást, javítja az alvást, megszünteti a fejfájást és az impotenciát.

Az ilang-ilang olaj aromája, valamint tápláló és védő tulajdonságai miatt szerepel a bőr- és hajápoló termékek összetételében. A kozmetikumok részeként normalizálja a faggyúmirigyek munkáját, eltünteti a pattanásokat és egyéb kiütéseket, megelőzi a bőr idő előtti öregedését, serkenti az új hámsejtek képződését. Hajápoló termékekben helyreállítja a haj szerkezetét és megakadályozza a hajhullást. Ezenkívül az olajat rovar- és kígyócsípés ellen is használják.

Az ylang-ylang illóolaj fő kémiai összetevői: linalool, geranil-acetát, germakrén-D, béta-kariofillén, benzil-acetát, geraniol, metil-benzoát, farnezén, eugenol, benzil-benzoát, savakat is tartalmaz (hangya-, ecet-, benzoesav) és egyéb valeriánum) és egyéb anyagok. Ezek az összetevők a következő tulajdonságokat adják az ilang-ilang olajnak:

Idegrendszernyugtató, antidepresszáns, szorongásoldó és energetizáló
Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapítók
Gombaellenes, vírusellenes, antimikrobiális, antibakteriális
Dekongesztánsok
Rovarölő
Görcsoldó
Fertőtlenítő

 

Ár: 22.220ft /50ml,( 444.4ft 1ml)

Szavatossági idő : 2023. 11. 16.

Csak 3 maradt készleten

Categories: ,

Leírás

Ezt az olajat a nyugalom olajának is nevezik, mivel segít a stressz okozta zavarok leküzdésében.

Az ilang ilang esszenciális olajat a trópusi ilang ilang fa csillag alakú virágaiból nyerik ki. Széles körben használják illatszergyártási és aromaterápiás célokra, emellett pedig vallási és esküvői szertartásokon is évszázadok óta fontos szerepet játszik. Gazdag, édes aromája, valamint tápláló és védelmet nyújtó tulajdonságai miatt luxuskategóriás haj- és bőrápolási termékekben is gyakran megtalálhatjuk. Emellett az ilang ilang köztudottan nyugtató és hangulatjavító hatásokat is képes kifejteni.

  • Segít a bőrt és a hajat egészségessé varázsolni
  • Emeli a hangulatot, ezzel egyidejűleg nyugtató hatást biztosít
  • Segítséget nyújt a feszültség-és stresszcsökkentésben, miközben elősegíti a pozitív gondolatokat
  • alacsony libidó, terméketlenség, impotencia, hormonális egyensúly zavar,
  • ingadozó és magas vérnyomás, kólika, hasfájás, bélgörcs,
  • szorongás, félelem, aggodalom, stressz, feszültség, sírás, frigiditás, álmatlanság, idegfeszültség, nyugtalanság, depresszió, relaxáció, menstruációs görcsök, szívproblémák, cukorbetegség, hajhullás, mentális kimerültség.

Legfőbb előnyei:

  • antioxidáns
  • nyugtató
  • relaxáló
  • feszültségoldó
  • afrodiziákum
  • euforizáló
  • antidepresszáns
  • idegerősítő
  • vérnyomáscsökkentő
  • méhtonizáló
  • antivirális
  • antiszeptikus
  • görcsoldó
  • tonizáló

Aromaterápia ylang ylang olajjal
Az ilang-ilang olaj aromájának belélegzése jót tesz álmatlanság, depresszió, apátia, idegi feszültség esetén, segít a hangulatjavításban. Ezt az olajat idegi túlterheltség által kiváltott betegségek – asztma, stressz, erővesztés, túlzott álmosság – kezelésére is javasolják.

Ennek az illatnak a belélegzése csökkenti a vérnyomást és a stresszhormonok szintjét. Egy tanulmány az ilang-ilang és a borsmenta aromáit hasonlította össze. Kiderült, hogy a menta javítja a memóriát, míg az ilang-ilang nyugtatja az idegeket, ugyanakkor csökkenti a memória működését és lassítja az információfeldolgozás sebességét. Ezért, bár az ilang-ilangnak pihentető hatása van, jobb, ha nem használja a vizsgák előtt.

Fungicid és antibakteriális tulajdonságok
Az ilang-ilang olajban található geranil-acetát gomba- és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékonyan kezeli a gombás fertőzéseket. Ezenkívül ezt az olajat kiegészítő gyógyszerként használják dermatitisz és ekcéma kezelésére.

Gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően az ilang-ilang illóolaj segít a pattanások és egyéb bőrkiütések eltüntetésében, stabilizálja a faggyúmirigyek szekrécióját, aminek következtében a száraz bőr hidratáltabb lesz, a zsíros bőr pedig elveszíti zsíros fényét, ill. friss és matt lesz.

Anti aging tulajdonságok
Az ylang ylang jót tesz az arcbőrnek. Ennek az olajnak a használata megakadályozza a bőr idő előtti öregedését, serkenti az epidermisz új sejtjeinek növekedését, csökkenti a ráncok és pórusok súlyosságát. Normalizálja a faggyúmirigyek működését, összehúzza a pórusokat, hidratálja a száraz bőrt, tonizálja, kisimítja a ráncokat, megakadályozza az új ráncok megjelenését, valamint javítja a bőr feszességét és rugalmasságát.

Fájdalomcsillapító tulajdonságok
Az ylang-ylang képes megszüntetni a migrént, fejfájást, kólikás fájdalmat és sérüléseket. Segíti a légzés megkönnyítését, normalizálja a bronchopulmonalis rendszer állapotát gyulladásos betegségek után, enyhíti a dohányos köhögést. A görcsoldó hatású ylang-ylang olaj enyhíti a görcsöket és a fájdalmat. Csökkentheti a menstruációs fájdalmat, normalizálhatja a menstruációs ciklust és enyhítheti a menopauzát.

Normalizálja a vérnyomást
Az ilang-ilang olaj gőzeinek belélegzése javítja a vérkeringést, normalizálja a vérnyomást és a pulzusszámot. Hasznos, ha ezt az olajat naponta háromszor permetezzük fél órán keresztül. Az ilang-ilang, citrom és levendula olajok keverékének kombinálása is jól működik.

Előnyök a haj számára
Ha ilang-ilang olajat adunk samponokhoz, balzsamokhoz és maszkokhoz, a haj sima, fényes és kezelhető lesz. Intenzív hajápoláshoz hasznos az ylang ylang olajat kókuszolajjal vagy jojobaolajjal összekeverni.

Előnyök a körmök számára
Mindenki szép és erős körmökre vágyik. Az ilang-ilang olaj segít megerősíteni a körmöket. A körömlemez és a kutikula rendszeres dörzsölésével a körmök fényessé és erőssé válnak, megszűnnek a töredezés és a hámlás.

Az ilang-ilang kellemes illata sokaknak örömet okoz. Felhasználása széles, a nyugtatótól a felemelőig. Próbálja ki ezeket a tulajdonságokat, és találjon új felhasználási módokat. Készítsen egyedi kompozíciót, ha ezt az olajat kedvenc kréméhez adja.

Mint minden illóolajat, az ilang-ilang olajat is csak hígítva szabad használni, különben a magas koncentráció miatt bőrirritáció léphet fel. Általában 2 csepp/5 ml megfelelő alapolaj (például kókusz-, mandula- vagy jojobaolaj) arányát kell követni.

Használata:

  • nyugtató, hangulatemelő hatáshoz masszírozz néhány csepp ilang-ilangot tarkódra
  • az egészséges és fényes hajért masszírozd az ilang-ilangot a fejbőrödre
  • keverj két csepp kúszó fajdbogyót és tegyél keserű sót a meleg fürdőhöz, hogy elősegítsd a pihenést és enyhítsd a stresszt
  • a ruha frissebb illatáért tegyél egy cseppet a szárítógéphez használatos kendőhöz

Figyelmeztetés!

  • Lehetséges bőrérzékenység.
  • Tartsd távol a gyermekektől!
  • Várandósság, ápolás vagy orvosi ellátás alatt állsz, konzultálj orvosoddal!
  • Kerüld a szemmel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést!
  • Kerüld a napfényt és az UV sugárzást a felhasználást követő 12 órán át!

 

Márka: Nefertiti Natural oil and Herbs
Származási ország: Egyiptom
Botanikai név: Cananga odorata
INCI: Cananga odorata Oil
Felhasznált összetevők: Virágok
Extrakciós módszer: Gőzdesztilláció
Illat: édes, gazdag, fűszeres
Megjelenés: aranysárga
Fizikai állapot: Folyadék

Tanúsítványok: ISO és MSDS

További információk

Tömeg 0,125 kg
Back To Top