skip to Main Content

Patchouli olaj

15 990 Ft

A Pacsuli (Patchouli) könnyen felismerhető gazdag édes és pézsmás illatáról. Jótékony hatással van a bőrre, valamint földelő és egyensúlyozó az érzelmekre nézve.

Elsődleges felhasználása: bogárriasztás, rovarriasztás, övsömör, herpesz, szorongás, dopamin problémák, idegrendszeri kimerültség, étvágy és testsúly panaszok, száraz bőr, pattanásos bőr, hajkorpa, depresszió, súlycsökkentés, apátia, túlevés, hólyagok, testképzavar, túlsúlyosság, súlycsökkentés.

Legfőbb előnyei:

  • fájdalomcsillapító
  • gyulladáscsökkentő
  • összehúzó
  • antivirális
  • gombaölő
  • méregtelenítő
  • antiszeptikus
  • afrodiziákum
  • görcsoldó
  • nyugtató
  • antidepressszáns
  • hegképző
  • szélhajtó
  • stimuláns
  • lázcsillapító
  • vizelethajtó
  • hashajtó
  • tonizáló
  • rovarriasztó

Használati útmutató:

  • külsőleg, helyileg, hígítást igényel
  • belélegezve, aromatikusan
  • párologtatva

Jótékony hatásai:

  • kiegyensúlyozó hatást gyakorol az érzelmekre, ezért főleg hangulatingadozásnál hasznos
  • csökkenti a stresszes állapotot
  • elősegíti a sima, sugárzó arcbőr kinézetet
  • arckrémmel együtt használva, segít a bőrhibák, bőrfoltok és ráncok megjelenésének csökkentésében
  • parfümként vagy kölniként is használható
  • fárasztó munkanap után, borsmentával együtt keverve, homlokon, tarkón és nyakon ajánlott bemasszírozni
  • természetes szájöblítőként is használható: 1 g szódabikarbóna, 25 ml víz, 1 csepp borsmenta és 1 csepp pacsuli olaj keveréke
  • fogyasztásával a dohányzásról lehet leszokni
  • oldja a gátlásokat és erős antidepresszáns
  • segít relaxálni, lenyugodni és megkönnyebbülni

Márka: Nefertiti Natural iols and Herbs
Származási ország: Egyiptom
Botanikai név: Pogostemon cablin
Család: Lamiaceae
INCI: 100% Pogostemon Cablin
Használt részek: levelek
Extrakciós módszer: Gőz desztilláció
Illat: Erős, édes
Megjelenés: Világossárgától a mélyig sárga vagy barna
Fizikai állapot: Folyékony
Természetes: Igen
Tisztaság: 100% tiszta
Tanúsítványok: ISO és MSDS

Kiszereles: 50ml

Ár: 15.990ft/50ml (1ml 319.8ft)

CPNP Reference : 3739268

Szavatossági idő : 2025. 04.04.

 

Csak 2 maradt készleten

Categories: ,

Leírás

A pacsulit az összhang olajának is nevezik. Forró, átható illata serkenti az idegrendszert, ezért is főleg mentális kimerültség vagy letargia esetén ajánlott használni. 

Ázsiában évszázadokig fertőzések ellen, lázcsillapításra, bőrápolásra, valamint ellenméregként használták a rovarok és kígyómarás ellen. Ugyanakkor megfázás, fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, hasfájás és rossz lehelet ellen is használták.

A pacsulit „a hatvanas évek illatának” is nevezik, mivel sok ember számára szoros kapcsolatban áll a Virághatalommal. A hippik (más néven „virággyerekek”) magukévá tették a virágok szimbolikáját, virágot viseltek a hajukban és élénk színű ruhákat hímzett virágokkal, virágokat osztogattak a passzív ellenállás és az erőszakmentesség szimbólumaként. Bőven megszórták a ruháikat a pacsuliolajjal, amelyet Indiába tett útjaikból hoztak.
A hatvanas évek illata pézsmas, földes, egzotikus.

Pacsuli eredete és jellemzői
A pacsuli (Pogostemon cablin) egy évelő bozontos gyógynövény, a Lamiaceae család aromás faja, amelyet általában „menta” vagy „elhalt csalán” családnak neveznek. A pacsuli növény erős, szőrös szárú, illatos molyhos levelekkel és fehér virágokkal rendelkezik, lilás ködben. Ázsia trópusi régióiban honos.
Évszázadok óta Patchouli illatát üzleti sikerrel, karrier-növekedéssel, stabilitással és jóléttel társítják. Állítólag boldogságot és gazdagságot vonz. A pacsuli a legrégebbi ismert illóolaj, amelynek afrodiziákum hatása van, ugyanakkor képes a hormonális egyensúly megteremtésére és az endokrin rendszer helyreállítására is.

A pacsuliolajat szárított pacsuli virágokból gőz desztillációval vonják ki. Aromája teljesen egyedi és nagyon kitartó – érzéki és mély, feltűnő éles és keserű hangokkal. A pacsuli régóta ismert az érzelmek kiegyensúlyozó hatásáról és kiváló hangulatjavító.

Hagyományosan a pacsuli hasznos segítséget nyújt a sebgyógyulásban és a szövetek helyreállításában, gyógyírként alkalmazzák bőrgyulladások és hegek, fejfájás, kólika, izomgörcsök, bakteriális és vírusos fertőzések, szorongás és depresszió kezelésére. A pacsuli a kozmetikai és testápolási termékek népszerű aromás összetevőjévé vált, beleértve a papírtörlőt, a mosószereket és a légfrissítőket.

Pacsuliolaj és előnyei
A sárgásbarna pacsuliolaj enyhén viszkózus, mámorító édes-fűszeres keleti illatú. Az olaj hosszú eltarthatóságú, minősége idővel javul – például egy 5 éves olaj nagyon viszkózus és erős édes aromával rendelkezik. A pacsuliolajat hígítva kell használni, és még ebben a kis mennyiségben is intenzív illata sokáig kitart.

A pacsuliolaj nagyon jó hatással van a bőrre, és segít csökkenteni a ráncokat vagy a repedéseket. A pacsuli illóolaj dekongesztáns tulajdonságokkal rendelkezik, így hatékony szinergiát jelent a nehéz lábak, a varikózis és az aranyér ellen.

A pacsuli kellemes illata, valamint stimuláló vagy nyugtató tulajdonságai miatt az aromaterápiában is népszerű olaj. Érdekes módon a kis mennyiségű pacsuli stimuláló hatást gyakorol az idegrendszerre, ugyanakkor nagyobb mennyiségben alkalmazva ellenkező hatást mutat – ebben az esetben nyugtató hatású.

Patchouli olaj bőrre
A pacsuli megtisztítja a bőrt, elősegíti a puha, ragyogó arcszínt és sok szempontból előnyös a bőr számára. Valójában ez az egyik legjobb illóolaj az ekcéma, a dermatitis és a pattanások kezelésére. A pacsuliolajat gyakran használják az öregedés jeleinek ellensúlyozására, valamint a ráncok, foltok és kisebb bőrhibák megelőzésére.

A pacsuliolaj fontos tulajdonságai közé tartozik az antiszeptikus, összehúzó (jó a hegszövetre és rosszul gyógyuló sebekre) és az emésztést serkentő szer. Továbbá, ez az olaj vizelethajtó hatása és a láz elnyomása érdekében használható. A pacsuli alkalmas dezodorként, korpásodás és zsíros haj kezelésére, természetes szúnyogriasztóként és rovarcsípéssel enyhítésére.

A pacsuli gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkezik, ami különösen alkalmassá teszi a bőrgombák ellen. A lábgomba okozta viszkető kiütések esetén a pacsuliolaj nyugtató lehet. Ez az illóolaj elősegíti a sejtek megújulását és a sebgyógyulást. A pacsuli alkalmazható olyan bőrbetegségek kezelésére, mint a dermatitis, pattanások és a száraz vagy repedezett bőr.

Gyulladás esetén az érintett terület duzzanata a test természetes védőreakciója. A pacsuliolaj gyulladáscsökkentő tulajdonságai dekongesztáns és fájdalomcsillapító hatást nyújtanak.

Patchouli olaj, mint rovarölő szer
A pacsuliolaj rovarölő szerként is használható. A patchouli hatékonynak bizonyult a rovarok taszításában, és a szekrényben található lepkék ellen is használható. Megoldást nyújthat a rovarcsípések ellen is.

Patchouli olaj és aromaterápia
Vagy a pacsuli illóolaj aromájának belélegzése, vagy a pacsuliolaj bőrön keresztül történő felszívódása állítólag üzeneteket továbbít az agy limbikus régiójába. Az agy ezen része részt vesz az érzelmek irányításában, és befolyásolja az idegrendszert. Az aromaterápiában illóolajokat használnak, mivel ezek számos biológiai tényezőre hatással lehetnek, beleértve a pulzusszámot, a stressz szintjét, a vérnyomást, a légzést és az immunfunkciókat.

Az aromaterápiában szereplő pacsuli jótékony hatású lehet a stressz, a depresszió és a szorongás, a visszér, a hegek, a cellulitisz és a frigiditás kezelésére. Ez az illóolaj segít enyhíteni a megfázás és az influenza tüneteit, enyhíti a fejfájást vagy a gyomorrontást.

Patchouli olaj az elmének
A pacsuliolaj gazdag, pézsmaszerű illata megalapozza és kiegyensúlyozza az érzelmeket. Az adagolástól függően nyugtató vagy stimuláló hatása van. Az álmodozó számára a pacsuli megalapozó hatást gyakorol a fokozottabb összpontosításra és a koncentrációra, tisztán tartva az elmét. Ezenkívül a pacsuli megnyugtatóan hat a kimerültségre és más stresszel kapcsolatos panaszokra.

Patchouli olaj masszázshoz
Előnyös hordozóolajjal hígítva elősegítheti a lábak keringését. Általában a pacsuliolaj kiváló kiegészítője minden romantikus, stimuláló vagy pihentető masszázsnak. Ha mandulát vagy jojobát használ hordozóolajként, pár csepp pacsuliolajjal és szantálfaolajjal keverve, csodálatos kombinációt nyújt egy melengető, romantikus masszázshoz. A pacsuli további afrodiziákum hatása kiegészítheti a romantikus hangulatot.

Nem toxikus, nem irritál és nem érzékenyít. Erős illata miatt csak kis mennyiségben ajánlott használata.

A következő illóolajokkal jól keverhető és párosítható: bazsalikom, bergamott, ciprus, tömjén, rózsa, mirha, geranium, gyömbér, grapefruit, levendula, citrom, vadnarancs, ylang ylang, szantálfa, citromfű.

Hol használjuk?

  • Nyak
  • Homlok és halánték (ne túl közel a szemekhez)
  • Mellkas és alhas
  • Karok, lábak, fenék és lábfej

További hatékony módok a helyi alkalmazásra

  • Pár csepp olaj a forró fürdőhöz
  • Egy meleg, vagy hideg borogatást, úgy hogy beáztatsz egy törölközőt, vagy ruhát vízben, hozzáadva az esszenciális olajat, majd ráhelyezed a kívánt területre
  • Adj olajat a testápolóhoz, vagy hidratálóhoz, aztán kend a bőrödre.

Elkerülendő érzékeny területek

  •  Az arc egyes részei, mint a szemek körüli bőr
  • Szemek és belső fül
  • Töredezett, sérült bőr

 

 

 

 

További információk

Tömeg 0,125 kg
kiszerelés

50ml

Back To Top