skip to Main Content

Jojoba szappan

1 550 Ft

Minden bőrtípusra ajánlott
Szabályozza és egyensúlyban tartja a bőr nedvességtartalmát, – faggyútermelését és helyreállítja természetes rugalmasságát. Ekcémás, pikkelysömörös panaszokra, pattanásos bőrre, gyulladt, aknés bőrre is kiváló. Táplálja, ápolja, hidratálja a bőrt.

CPNP Reference: 2414959

Csak 5 maradt készleten

SKU: 22 Category:

Leírás

A szappan keletkezésének ideje rejtély az emberiség történetében, de különböző célokra, különböző formában már évezredekkel ezelőtt használták. A legrégebbi időkben nem tisztálkodásra, hanem bőrök cserzésére, kikészítésére használták. Az Ebers-féle egyiptomi papirusztekercsek adatai szerint az egyiptomiak a mumifikáláshoz alkalmazták az olajak és zsírok lúgos sóit. Ezeknek a szappantartalmú anyagoknak gyógyító hatást is tulajdonítottak, és virágokból sajtolt illóolajokkal tették kellemesebbekké. Egyiptom területén nagy lehetőséget jelentett a szappangyártás szempontjából a sivatagban nagy mennyiségben található sziksó, vagyis szóda.

Kr.u.700-ban az araboknak sikerült megalkotniuk az első szilárd szappant, melynek alapanyaga olivaolaj volt és majd csak ezután terjedt el igazán a szappankészítési technika, mely Aleppótól jutott el Spanyolországba és Nyugat-Európába. A szappan nagyon értékes kereskedelmi áru volt akkoriban.

Miért jó a natúr szappan?
Túlságosan szennyezett környezetben élünk, a  víz önmagában nem tisztít kellően. A szappan, mint enyhe peeling (bőrradír), a zsíros piszoktól és az elszarusodott hámsejtektől is megszabadítja a bőrt, s így az üdébbé, frissebbé válik.

A helytelen bőrápolás következtében bőrünk szarurétege megvastagszik, ami száraz, élettelen érzést kelt. Leszigeteli a bőrt, így az nem tud kifelé megtisztulni és nem engedi az ápolószereket sem felszívódni.
Az El-Baraka saját főzésű szappanjai felpuhítják a bőrt, így az nem vastagszik el, képes az öntisztulásra ás a tápláló készítmények előtt szabaddá válik az út. Mindennapos használatra ajánljuk az El-Baraka szappanokat arcra és testre egyaránt,melyeket kiegészíthetünk heti  1-2 alkalommal az El-Baraka Bőrradírokkal, hogy a szépségápolás hatékonyabb legyen.

Használatuk:

Mindennapos arcmosáshoz és fürdéshez használjuk, majd néhány perces hatóidő után mossuk csak le. Használjuk naponta 2 alkalommal, reggel és este . Bőrünk folyamatosan friss és egészséges lesz.

Szavatossági idő: 2023. 12. 14.

További információk

Tömeg 0,095 kg
Back To Top