skip to Main Content

Egyiptomi Feketekömény olaj 300ml

14 990 Ft

Ideiglenes készlet hiány!

Elérhető a 250ml-s kiszerelés Egyiptomi Feketekömény olaj 250ml

 

A feketekömény gyógyító tulajdonságait már évezredek óta ismeri az emberiség. A legkorábbi feljegyzés róla több mint 3300 éves múltra tekint vissza és az ókori Egyiptomból származik.

A feketekömény-olajat a “fáraók aranyának” is nevezik. Az egyiptomiak nagy becsben tartották az apró fekete magvakat, vele kapcsolatos élményüket a papirusztekercseikben is megörökítették.

A feketekömény egy igazi, komplex tulajdonságokkal rendelkező csodanövény, melyről joggal tartják, hogy az Áldás Magja !!!

Mohammed próféta pedig úgy nyilatkozott róla:

Gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra!“

A feketekömény magolaj tulajdonságai:
– tisztító, bőrfertőtlenítő hatású
– gyulladásgátló, nyugtatja az irritált bőrt és enyhíti az gyulladásos ízületi fájdalmalmakat
– serkenti a bőrszövetek regenerálódását
– serkenti a hegesedést
– a fertőzések és allergiás reakciók elleni küzdelemben létfontosságú elemeket tartalmaz
– megerősíti a bőr védelmi rendszerét
– öregedésellenes, segíti a bőrszerkezet helyreállítását

Miben segíthet:
– minden típusú arcbőr élvezheti ennek az olajnak a jótékony hatásait
– a problémás, pattanásosodásra hajlamos, kiütéses, bőrhibákkal küszködő arcbőr ápolásában
– elöregedett, ráncos, a külső káros tényezőktől szenvedő bőr ápolásában
– a gombásodással és kelésekkel küszködő bőr ápolásában
– az autoimmun bőrrendellenességekkel küszködő bőr állapotának javításában, úgy mint: allergiás bőrgyulladás (dermatitis), ekcéma, pikkelysömör
– irritált, korpás fejbőrre

 

Használt részek: magok
Extrakciós módszer: Hidegen sajtolt
Szag: Az olaj jellegzetes eros illatu – karvon – tartalmának köszönhető
Megjelenés: halványsárgától a borostyánig
Fizikai állapot: Folyékony
Természetes: Organikus termesztésből 100% Egyiptomi feketekomeny olaj
Tanúsítványok: ISO, GOST R

Származási ország: Egyiptom

Összetevők (INCI): 100% Egyiptian Nigella sativa seeds oil

Ár 14.990ft/300ml (1ml 49.96ft)

 

CPNP Reference: 3586465

Kiszerelés: 300ml

Szavatossági idő : 2024. 04. 03

 

Elfogyott

Categories: ,

Leírás

Hallottál már a Fekete köménymag olajról, az emberiség által ismert legerősebb gyógynövényről?

Eredeti egyiptomi  neve:  Habet  Elbaraka, azaz Áldás magja (Blessing seed)

A feketekömény gyógyító tulajdonságait már évezredek óta ismeri és használja az emberiség.

Mi teszi olyan varázslatossá ezt az különleges olajat ?

Sokan nem tudják, hogy egészséges, zsírsavakban gazdag olajat sajtolnak ki belőle

Aktív anyagokban gazdag, kozmetikumokban a problémás bőr ápolására, különösen a pattanásos bőrre használják. Jótékony revitalizáló és erősítő hatása fejbőrünkre és hajunkra is jótékonyan hat.

A Nigella sativa magjából nyert olaj számos hatóanyagot és többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amelyek megalapozzák a száraz, érzékeny és irritált bőr bőrére és hajára gyakorolt ​​jótékony hatását. Nagy segítség az irritált bőr enyhítésében és a bőr állapotának javításában. Omega 3-6 zsírsavat tartalmaz.

Mirisztinsav: telített zsírsav, enyhén szárító hatású

Palmitinsav: Lágyító, emulgeálószer

Sztearinsav: Zsírsav, bőrpuhító, emulgeálószer, emulzióstabilizátor

Olajsav: Az olajsav egyfajta zsírsav, amelyet elsősorban bőrpuhítóként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr hasznos összetevői. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevők a száraz bőr számára.

Linolsav: Linolsav, más néven omega-6 zsírsav. Telítetlen zsírsav, amelyet bőrpuhítóként használnak a kozmetikumokban, és számos növényi olajban is megtalálható. A bőr felső rétegében is megtalálható, mely fontos szerepet játszik a bőr természetes bőrgátjának megőrzésében, antioxidáns és gyulladáscsökkentő. A linolsav hasznos összetevő lehet a pattanásokban szenvedők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül, és folyékonyabbá teszi a faggyút (faggyút), ami kevésbé valószínű, hogy eltömíti a pórusokat, és a tanulmányok szerint jelentősen csökkentheti a pigmentfoltok mérete. és a súlyosság is.

Linolénsav: Ismertebb nevén omega-3 zsírsav, a kozmetikumokban bőrpuhító, gyulladáscsökkentő és bőr immunrendszert szabályozó összetevőként használják. Ezenkívül segít megőrizni a bőr természetes védőrétegét, és nyugtató hatású. Az omega-3 zsírsavakban a leggazdagabb növényi forrás a chia magolaj és a lenmagolaj is.

Gyógyító hatással van a bőrre, Az olajat évezredek óta használják kozmetikai célra, nem csak a gyógyászatban, nagyszerű bőrszépítő. Segít megelőzni a pattanásokat, szabályozza a faggyúmirigy működést, összehúzza a tág pórusokat, eltüntetni az öregségi foltokat, a bőrt fiatalossá, feszessé, puhává és rugalmassá varázsolja.

Az alábbi bőrproblémák kezelésében az olaj használata igen hatékony:

  • pattanás, akné, pikkelysömör, ekcéma, gombás fertőzések

    Feszesít és ránctalanít, szabályozza a bőr pH-ját, ami a száraz, érzékeny, és irritált bőrnek egyaránt áldás. Azonban az olajat nem csak száraz és irritált bőrre használhatjuk, hisz a feketekömény olaj baktériumölő tulajdonsága a pattanások és furunkulusok ellen is hatékony!

A fekete kömény olaj ideális a napi arc- és testápoláshoz. A tökéletes hatás elérése érdekében érdemes más feketeköménymagos termékkel együtt használni. Az előre gondosan feketekömény natúr szappannal megtisztított bőrbe masszírozzuk be az olajat, valamint hetente 1 alkalommal , feketekömény bőrradírral is ajánlott eltávolítani bőrünk elhalt hámrétegét.

Tápláló, nyugtató és regeneráló hatásának köszönhetően egy egyszerű masszázst is igazi kényeztetéssé varázsol. Hatása 4000 éve ismert, hiszen már az ókori Egyiptomban is használták és „a fáraók aranyának” nevezték.

A feketekömény-olaj egyre inkább az emberek milliói számára a legjobb egészségvédő „csoda termékké” válik világszerte.

  • Kleopátra és Nefertiti természetes szépítő tulajdonságai miatt használta
  • Hippokratész emésztési- és anyagcsere-zavarokat kezelt vele
  • Tutankhamon tartott egy üveg feketekömény olajat a sírjában – ha szükség lenne rá a túlvilágon…
  • Mohamed próféta azt tartotta az olajról, hogy gyógyír minden betegségre, kivéve a halálra!
  • Az Ayurvéda gyakorlói is évezredek óta alkalmazzák
  • A Közel-Keleten ezt az olajat tartják a valaha létezett legerősebb gyulladáscsökkentő kivonatnak

A feketekömény magolaj tulajdonságai:
– tisztító, bőrfertőtlenítő hatású
– gyulladásgátló, nyugtatja az irritált bőrt és enyhíti az gyulladásos ízületi fájdalmakat
– serkenti a bőrszövetek regenerálódását
– serkenti a hegesedést
– a fertőzések és allergiás reakciók elleni küzdelemben létfontosságú elemeket tartalmaz
– megerősíti a bőr védelmi rendszerét
– öregedésellenes, segíti a bőrszerkezet helyreállítását

Miben segíthet:
– minden típusú arcbőr élvezheti ennek az olajnak a jótékony hatásait
– a problémás, pattanásosodásra hajlamos, kiütéses, bőrhibákkal küszködő arcbőr ápolásában
– elöregedett, ráncos, a külső káros tényezőktől szenvedő bőr ápolásában
– a gombásodással és kelésekkel küszködő bőr ápolásában
– az autoimmun bőrrendellenességekkel küszködő bőr állapotának javításában, úgy mint: allergiás bőrgyulladás (dermatitis), ekcéma, pikkelysömör
– irritált, korpás fejbőrre

Hogyan használjuk a kozmetikában:
– hatóanyagokban igen gazdag olaj lévén, általában növényi olajokkal és vajakkal kombinációban használjuk, de helyi alkalmazásoknál önmagában is alkalmazhatjuk
– arcápoló krémek, szérumok és emulziók összetevőjeként
– testápoló krémek, balzsamok, testtejek és vajak összetevőjeként
– a problémás bőr helyi kezeléséhez, más specifikus összetevőkkel keverékben
– egy másik növényi olajjal keverékben, a fájó és gyulladásos ízületek masszírozásához
– haj- és fejbőrápoló szérumok, maszkok és balzsamok összetevőjeként

Az olajat évezredek óta használják kozmetikai célra is, nem csak a gyógyászatban. Segít megelőzni a pattanásokat, szabályozza a faggyúmirigy működést, összehúzza a tág pórusokat, eltünteti az öregségi foltokat, a bőrt fiatalossá, feszessé, puhává és rugalmassá varázsolja.

Az alábbi bőrproblémák kezelésében az olaj használata igen hatékony:

  • pattanás, akné
  • ekcéma
  • gombás fertőzések
  • pikkelysömör

Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő  hatása lévén, a feketeköménymag olaj segít visszanyerni a bőr természetes egészségét .

Figyelmeztetés: Használata terheseknek, szoptató anyáknak nem javasolt!

A tökéletes hatás elérése érdekében használjuk külsőleg más feketeköménymagos termékkel kombinálva. Az előre gondosan feketekömény natúr szappannal megtisztított  bőrbe masszírozzuk be az olajat, valamint  Hetente 1 alkalommal, feketekömény bőrradírral is ajánlott eltávolítani bőrünk elhalt hámrétegét.(bővebben a bőrradírok fejezetben) A benne található magas  A, E-vitamin tartalom,jótékony zsírsavak és  aminosavak  elősegítik a bőr újraképződését, gazdag olajtartalma pedig mélyen táplálja- hidratálja azt.

Az olaj használata sokkal hatékonyabb,  mert  a bőrünk gyorsabban és hatékonyabban fel tudja szívni és hasznosítani ebben a formában. Figyeljünk oda, hogy hol és mit vásárolunk, hisz rengeteg olyan 100% feketekömény olajként forgalmazott termék van, amely olcsó volt ugyan, de más olajokkal vannak összevegyítve (szezám, kukoricaolaj).

Az eredeti egyiptomi Nigella Satíva tartalmazza a legjobb minőségű olajkoncentrátumot!

A feketekömény olaj egy igazi, komplex tulajdonságokkal rendelkező csodanövény, melyről joggal állítjuk, hogy az Áldás Magja !

Biztonsági adatok:
– szembe ne kerüljön
– az érzékeny bőrűeknek használat előtt ajánlott egy tesztet végezni az alkar bőrén
– tároljuk gyerekektől elzárva
kozmetikai használatra

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

Ne feledd, az étrend-kiegészítők soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Fontos, hogy panaszaiddal keresd fel először mindig az orvosodat! Tudd, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a gyógyszeres kezeléseket és az oldalon található információk pedig önmagukban nem alkalmasak arra, hogy saját diagnózist állíts fel!  A Feketekömény magolajànak használata terheseknek és szoptató anyáknak nem ajánlott! A weboldalon leírt információ kizárólagos célja a tájékoztatás.
Nem alkalmas a betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására, és nem helyettesít semmilyen orvosi tanácsot.

 

Összetevők (INCI): 100% Egyiptian Nigella sativa seeds oil

Kiszerelés: 300ml

 

 

Forrás: napibio.hu

 

 

További információk

Tömeg 0,520 kg
kiszerelés

125ml, 300ml

Back To Top